söndag 10 oktober 2021

Ensamvargar av Katarina Kieri

 

Martin och Sasha, två ungdomar som trivs ganska bra själva  Men längtar efter  närhet och någon att dela alla tankar med. 

Martin bor hos mamma långt norrut  och åker allt som oftast för vara hos sin pappa norr om Stockholm.  En pappa som till det yttre verkar prydlig och välordnad men Martin vet och fattar problemen. Men ingen annan verkar vilja se. Inte ens farmor och farfar som bor i en by i närheten. 

Sasha trivs inte så bra hos sin mamma i den lilla staden, pappa är frånvarande och har alltid varit.  Då och då är Sasha hos en kontaktfamilj i byn, en rejäl familj med en härlig hund och två utflugna ungdomar som ibland kommer hem. De bor i samma by som Martins farmor och farfar. 

Ibland korsas Martin och Sashas vägar som om de anande att de är besläktade själar. 

Jag älskade att vara i den här boken. Skildringarna av oro, kärlekspirr, mod, om ansvarstagande unga och det stillsamma berättandet. Små hintar om vad som hänt tidigare och att inget är förutsägbart. Just som livet. 

Katarina Kieri skriver med poetiskt språk och lätt hand. Hon har skrivit för både barn, unga och vuxna, och har fått flera priser för sitt skrivande, bland annat Augustpriset och Astrid Lindgren-priset.

Omslagsillustration av Anneli Furmark. 

1 kommentar:

Ylva sa...

Jag har läst ett par ungdomsböcker av henne och är nyfiken på denna.