söndag 24 oktober 2021

Kerstin, solen och kärleken av Helena Hedlund

 

Kerstin bor lite ensligt. Hon har en bit till skolan men skolvägen delar hon med Gunnar som är bästakompisen. I klassen är det dessvärre himla stökigt. 
Fröken vill att Kerstin ska ta mer plats, prata och räcka upp handen. Men Kerstin vågar inte, vill inte. Hon vill vara hemma, för där finns fina lilla Miranda, en liten ljuvlig varelse som Kerstin älskar över allt annat. Hon pussar och pussar på henne så att mamma till om med blir orolig att hon ska pussa för hårt. Smacka för hårt. Vid örat. 
Bästakompisen Gunnar och Kerstin försöker slå rekord till Guiness rekordbok men de bestämmer att göra en alldeles egen rekordbok istället. Gunnar vill att den ska heta "Gunnars rekordbok" som om Kerstin var helt osynlig och inte alls med i rekordtagandet. 
Kerstin vågar inte säga ifrån men sakta växer ilskan inom henne. 
Mot killarna som spionerar på tjejerna i omklädningsrummet på gympan, kring stöket i klassrummet, kring tjejerna som retas och pikar. 
Kerstin, solen och kärleken är den femte delen i den prisbelönta serien om Kerstin. Helena Hedlund har en fantastisk tonträff. Humor, pinsamheter, lek och oroliga känslor. Den hör bokserien är en helt underbar högläsning. Illustrationer av fenomenala Katarina Strömgård

.Inga kommentarer: