onsdag 24 augusti 2022

Hej då Humlan Hansson av Kristina Sigunsdotter och Ester Eriksson

 

Humlan Hansson fyller tretton år och längtar efter äventyr och tonårsliv. Tillsammans med bästisen Nour vill hon lämna barndomen bakom sig. En ceremoni behövs och genomförs: De plockar blommor och begraver var sitt gosedjur. Sen äter de godis för att fira farväl till barndomen men  får snart dåligt samvete och gräver upp mjukisdjuren igen. Inte kan de väl ligga levande begravda heller. De får flytta upp till vinden i var sin kartong istället. 
Roliga, knasiga och ibland ganska deppiga  Faster Fanny kommer till födelsedagen och har med sig världens bästa present till Humlan. Sen bär det av mot Stockholm och Faster Fannys kollektiv i Rågsved. Nu öppnar sig världen och äventyren och det blir massor av konstupplevelser, lite kärlekspirr och känslostormar av alla de slag. 
Hej då Humlan är den tredje boken om Humlan Hansson och är en stor och rolig läsupplevelse för alla som ska eller har varit tretton år. 
Kristina Sigundsdotter och Ester Eriksson fick Augustpriset (2020) för den första delen i serien Humlan Hanssons hemligheter. 

Inga kommentarer: