lördag 1 oktober 2022

Buktalarens docka av Kerstin Lundberg Hahn

 

Tvillingarna Alba och Elio kan höra varandras tankar. Det kommer dom att ha stor nytta av på många sätt. Dom har rymt från sin elake styvfar Dunker och hamnar efter många äventyr hos Cirkus Caselli där de börjar arbeta. Det blir också en som en ny familj för dem med alla i cirkusgänget. Framförallt Taddeus betyder mycket,  särskilt för Alba som får fjärilar i magen bara hon är nära honom. 

Nu har det blivit sommar och Cirkusen ger sig ut på vägarna igen. Skolläraren Jannis och hans buktalarkonst kan bli ett nytt dragplåster på cirkusen.  Men där behövs en stor portion övertalning. 

I hamnstaden Greeborg kommer en smed upp som är stor och stark och som lyckas vinna över Taddeus i armbrytning. Han tvingar till sig Elio i vinst. Ingen förstår varför. 

Samtidigt har tvillingarna fått reda på att deras mors kusin, Herr Didrik, bor i staden och de besöker honom och hans hushållerska för att berätta sanningen om Dunker. Eller kommer deras styvfar att hinna före?

Buktalarens docka är tredje och avslutande delen i serien Rymlingarna av Kerstin Lundberg Hahn. En bladvändarserie där spänning, förtryck, fattigdom och kärlek vävs samman till en stor läsupplevelse. Elisabeth Widmark står för de fina omslagen och kartorna böckerna. 

Inga kommentarer: