söndag 29 januari 2023

Älgkungen av Maria Hellbom

Klara bor i Stockholm men har firat alla sina sommarlov uppe i Jämtland i Vidås, närmare bestämt i Agnestorp som är deras sommarstuga. I Vidås finns både morföräldrarna och farföräldrarna och nu också en magisk älg, Reynir som blivit Klaras vän. En hemlig vän som visat henne skogen med hela sitt väsen. En vän med mjuk mule och som älskar äpplen. 

Men den  här sommaren kommer att bli  ännu mer äventyrlig. Klara blir kompis med Aron som visar sig vara mycket roligare än vad hon tidigare trott. För Aron kan hon berätta allt om Reynir och allt mystiskt som händer tillsammans med honom. Det är som om en magisk portal öppnas. 
 Klaras faster har plötsligt och utan förvarning köpt ett hus i byn och ska öppna restaurang. Med sig har hon en kvinna som är både väldigt rik och kan stanna tiden. Vem är hon egentligen? Klara och Aron vill veta och gör egna undersökningar. 

Mitt i allt detta händer en katastrof i byn. 
Det är den varmaste sommaren i mannaminne och skogen brinner. 

Älgakungen av Maria Hellbom handlar om skogens magi, om vänskap och kärlek och att tillsammans kämpa och tro på det goda, att bygga nya vägar. 
Älgkungen vann Barnradions Romanpris 2022. Här kan du lyssna till diskussionerna https://sverigesradio.se/avsnitt/bok-5-algkungen-av-maria-hellbom
 

Inga kommentarer: