torsdag 5 oktober 2023

Brinn alla hästar av Helena Hedlund

Doras föräldrar ska skiljas. det berättar dom sista veckan på sommarlovet och Dora får en glass med fyra kulor. Alltså vem vill ha FYRA kulor i struten. Det ryms ju inte ens. 
Doras mamma ska flytta till stan till en lägenhet med "fransk balkong". Så jävla patetiskt. Vem bryr sig vilket land  balkong kommer ifrån. Pappa vill muntra upp Dora genom att skaffa en häst till henne. Det har hon ju önskat sig i alla år men NU är det kanske faktiskt för sent. Hästen, Busen och Dora klickar inte direkt, och  Doras ridkompis och bästa vän Hillevi har slutat rida och nu är hela grejen med ridning inte alls kul. 
I skolan blir allt förjävligt när Dora räddar en daggmask och får äckelstämpel. Det blir väldigt jobbigt och inte ens Hillevi bryr sig. Men när en ny lärarresurs börjar i klassen, Bjarne från Norge och snygg som en gud, så får Dora en chans att hitta tillbaka till status. ALLA tjejer blir kära i Bjarne och det bästa av allt är att han verkar bo alldeles nära Doras mamma i stan.  Det gäller bara att stöta ihop med honom på ett naturligt sätt. 

Den här boken är bara så BRA. Ingen högläsningsbok för det är alldeles för mycket skämskudde här. Men att läsa själv och sluka, njuta, rysa, gråta åt Dora och hennes liv är en sann läsupplevelse. 
Helena Hedlund har skrivit boken Brinn alla hästar efter succén med den prisbelönta serien om Kerstin, sex ljuvliga böcker om Kerstin på vischan och om hennes vän Gunnar, hennes släktingar och hennes familj.
LÄS alla! 



Inga kommentarer: