måndag 4 december 2023

Dödsramsan av Max Byström Beydogan


Doris är 12 år. För fem år sedan försvann hennes pappa. Han gick ut på isen och sedan dess är han puts väck. Ingen verkar längre vilja ta reda på vad som hände. 
Doris får, av en händelse, reda på att hennes mamma bestämmer att han ska dödförklaras. Det gör Doris helt förkrossad och berättar för sin kompis Tindra om detta. Tindra har hört talas om att det finns en dödsramsa med orm och lite andra skumma grejer som ska göra att de kan få kontakt med pappa från andra sidan livet. Dessvärre går det lite fel och Doris börjar nu se döda människor lite överallt. En liten flicka vid lekplatsen, i hissen står en kvinna med smutsigt nattlinne och i vardagsrummet sitter en vålnad av en surkart till kriminalare, Hans Walter. Han kommer om man spelar klassisk musik. Helst Mahler. Han röker och gillar gamla dåliga filmer. Men polis-Hans  har också en hel del tips att komma med. Ja, mycket får Doris stå ut med med sitt nya övernaturliga sinne. 

Max Byström Beydogan har skrivit Dödsramsan som är en rafflande, sorglig och faktisk också humoristisk bok om saknad och att kunna gå vidare. En blandning mellan skräck, deckare och relationshistoria. Boken utspelar sig i Uppsala där också författaren växte upp. Dödsramsan är hans debutbok. 1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i ett förhållande med Anderson i flera år, gjorde han slut med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformler som kunde hjälpa mig att besvärja honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget val än att prova det, jag mailade trollformlern, och han sa till mig att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han förtrollade och överraskande nog den andra dagen, klockan var runt 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag blev så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckliga tillsammans igen. Sedan dess har jag gett ett löfte om att alla jag känner som har problem med relationen, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla trollformaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Kärleksbesvärjelser
2) lösning och bot mot all sjukdom
3) Örtkur för alla sjukdomar/sjukdomar
4) Äktenskapsbesvärjelser
5) Graviditetsbesvärjelse
6) Breakup trollformler
7) Dödsbesvärjelse
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har några problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}