lördag 25 november 2023

God jul, Ester Jansson av Johanna Lindbäck

 

Ola och storasyrran Cornelia (kallas Corny) ska fira en annorlunda jul med pappa. Det är det där med skilsmässan såklart. Okej. I Visby har pappa hyrt ett hus, så mysigt det ska bli tycker han, i en medeltidsstad och allt. Efter en riktigt stormig överfärd med Gotlandsfärjan tar de en taxi till det hyrda huset. 
Men... när de kommer fram visar det sig att det redan bor en familj i huset som också har hyrt det. Samma hus! Bra början på julhelgen.  Eller not. Dottern till familjen som hyrt samma hus heter Ester. Ester Jansson och hon går i Olas skola, och de har franska tillsammans. De har inte alls pratat, knappt sagt ett ord till varandra men Ola har spanat på Ester och tycker att hon är kanske den coolaste på hela skolan. Men hur pinsamt är det inte nu. 

Flera jobbiga saker inträffar och Ola, Corny och pappa tvingas stanna kvar tillsammans med familjen Jansson över julhelgen i det hyrda huset. Eller tvingas. Ola tycker nog innerst inne att det är det bästa som hänt. På länge. 

God Jul, Ester Jansson är en romantisk feelgood att sluka i adventstider. Det är humor, kälekspirr och pinsamheter och bara en så himla mysig bok. Jag älskade. 
Johanna har en säker tonträff i dialog och stämning. Lycklig läsning!


Inga kommentarer: