tisdag 2 juli 2024

Surast i Ångermanland av Oscar Danielson


 Lukas har aldrig träffat sin morfar men nu är det bestämt att han ska. Träffa en surgubbe i Ångermanland medan mamma åker på yogakurs på Mallorca. Alltså. Kan han inte bara vara hos mormor och Lennart?  Eller vara med kompisen Simon. Hos pappa kan han inte vara det fattar han. Han behöver inte ens tänka tanken. Mamma är bestämd och det finns ingen chans för Lukas att undvika att åka till Ångermanland och till morfar "Vem åker ens till Kramfors?"

Morfar möter upp vid tågstationen, Han verkar lika motvillig till mötet han också. Inte det minsta glad. en riktig surgubbe alltså. Han pratar inte i onödan, inte heller med sina grannar. Han bor i ett pyttelitet hus utan vare sig TV eller internet fast det finns ett större och nyare hus intill. Varför tycks alla i byn vara arga på honom och på varandra.Vad och vem är hunden som är begraven? 

Som tur är finns Ellie som är motsatsen till surhet. Tillsammans bestämmer de sig för att lösa gåtan med grannfejden eller vad det nu kan vara.   

Surast i Ångermanland av Oscar Danielson är en härlig och fnissig  berättelse om kärlek och relationer i flera generationer, om ett sommarlov med kärlekspirr och familjehemligheter. En riktigt mysig sommarlovsläsning.


Inga kommentarer: