tisdag 26 januari 2010

Åskans döttrar

Två flickor föds under samma omständigheter men med hundratals års
mellanrum. Vilda och Tora är bägge två födda under åskoväder, de är Åskans döttrar. De har bägge en stark okuvlig vilja och ett uppdrag att rädda liv.
Ett smycke förenar dem båda.
Vildas pappa försvinner under sitt journalistuppdrag i Irak. Han är tillfångatagen och kidnapparna kräver stora penningsummor i utbyte. Allt känns så hemskt som det bara kan bli. Mamma är förtvivlad och Vilda och hennes bror Erik får bo hos farfar på Gotland.
Där blir Vilda vän med Agnes och tillsammans med bröderna så spelar de levande rollspel, men bara på villkor att Erik får vara hövding. Vilda tappar sin mobil och blir smått hysterisk.
Hon väntar ju bara på meddelande från pappa, om att han lever, om han kommer hem.
När hon letar efter moblien hittar hon istället ett gammalt smycke av kristall och underliga saker börjar hända. På nätterna drömmer Vilda om en flicka som liknar henne och om en hund.
Flickan verkar vilja säga eller varna henne för något. Vilda önskar av hela sitt hjärta att pappa ska komma hem. Hur ska det gå till. Kan smycket och den mystiska flickan i drömmen hjälpa henne?
Ingela Magner har skrivit en spännande och magisk berättelse om dåtid och nutid om Gotland, Irak och vikingatidens Persien och om starka flickors starka önskningar. En riktig bladvändare!

Inga kommentarer: