måndag 4 januari 2010

Beast Quest - fantasy för nybörjarläsare

Beast Quest av den unge författaren Adam Blake är en lättläst och fartfylld fantasyserie där alla genrens ingredienser finns med.
Vi hälsas välkomna till landet Avantien där den gode trollkarlen Aduro ger oss en bakgrund till historien.

Det fredliga riket Avantien ska en dag råka i fara när den onde trollkarlen Malvels förbannelse går i uppfyllelse. Då ska sex vidunder; en drake, en sjöorm, en jätte, en kentaur, ett snömonster och en eldfågel härja vilt och förgöra det land som de tidigare skyddat. Det är bara en ung pojke som kan häva förbannelsen. Vilken vet man inte.

I den första delen "Drakens vrede" får vi lära känna Tom, en föräldralös pojke som beger sig till slottet för att be om kungens hjälp mot de olyckor som drabbat byn. Via slottsköket, som kökspojke, tar sig Tom in i slottet och vidare in till kungen och till den goda trollkarlen Aduro.
Tom får uppdraget att låsa upp ett halsband runt drakens hals.
Det är spännande, lättläst, rikt illustrerat men också såklart vädligt förutsägbart. Men det gör nog inget om man nyss lärt sig läsa och vill ha något spännande att hugga tänderna i....och sen finns det fem lika spännande delar till!

1 kommentar:

Anonym sa...

Min 8 åriga son sträckläste dessa böcker. Han älskar även Jo Salmsons Tam böcker. Det är också såna där böcker som han inte kunde läggas ifrån sig.