måndag 5 april 2010

Knivsegg

Boken är dedicerad "Till alla som går obeväpnade" och är både mycket spännande och lättläst med lockande omslag. En äkta realityrysare!

Cecil Trues gäng "Hajarna" terroriserar eleverna på Sams skola. De misshandlar yngre killar, snor grejer och hotar. Alla vet att de är beväpnade. Sam har retat Cecil tidigare och det ångrar han bittert nu. Han är ständigt rädd för hämnden, den kommer, han vet bara inte när.

Sams bästa kompis skaffar en fiskekniv och Sam inser att han också måste ha ett vapen, utifall att, bara som självförsvar. Ett tillfälle yppar sig när han hjälper en äldre man med trädgårdsarbete och upptäcker en
armékniv som han lägger beslag på.
Kniven bränner i fickan och han kan inte låta bli att skryta för Suzi och vifta med den lite så där för att impa.
När Heston Weston kommer och börjar mopsa, blir Sam provocerad och hotar med kniven. Det skulle han aldrig ha gjort...

Att bära vapen gör inte personen som bär vapnet trygg. Tvärtom än vad man skulle kunna där för "det är ju ingen idé att bära omkring med något vasst om man inte är vass själv". tro, så är det snarare så som det gamla ordspråket säger "He who lives by the gun will die by the gun". Robert Swindells, författaren till boken och till många realityrysare av rang, har även jobbat som lärare i USA. Han vet vad han skriver om!

Inga kommentarer: