torsdag 16 maj 2013

Cirkus Caramba - Eldslukarmysteriet

Cirkus Caramba är i stan men just när den populära eldslukerskan, Cayenne, ska uppträda så händer det som inte får hända. Cayennes eldslukarutrustning är fullständigt borta, troligen stulen. Någon har snott de kinesiska ringarna, facklorna och det brinnande svärdet. Cayenne är topp tunnor rasande och vrålar.
Cirkusdirektören och husmusen Hubert, i glasögon och rutig keps, gör allt för att lösa fallet men kommer inte långt i sina efterforskningar innan nästa katastrof inträffar. Cirkusen börjar brinna!
Sacramento!
Brandman Bengtsson får rycka ut och släcka. Han gillar inte alls eld och är därför också en av de huvudmisstänkta i fallet med de försvunna eldslukarredskapen,  liksom avundsjuke jonglören och den kärlekskranke matteläraren Per-Ragnar som smyger runt på cirkusen och verkar lite smågalen.
 
Här har vi en ny barndeckare i härlig cirkusmiljö med spännande intriger, humoristiska ordvitsar och läckra bilder. Cirkus Caramba är en rolig högläsningsbok eller läsa-själv-bok när man kommit en bit i läsningens färdighet. Åsa Rosén är debutant och står för både text och illustration. Det gör hon med den äran.

Inga kommentarer: