tisdag 10 juni 2014

Hjärta av damm


Bella ska gå en teaterkurs på höstlovet. Det känns pirrigt men mest kul. Kursen kommer att avslutas med fest och övernattning i den gamla nedlagda teatern. Synd bara att bästakompisen Tove inte kunde vara med. Bella känner inte någon i gruppen men Henning går i alla fall på samma skola. Han är lite fin. De andra i teatergruppen verkar bra men den där Nellie är lite konstig.  Varje dag blir hon hämtad av en bil som ser ut som en likbil. Hon säger sig ha sett döden...Rebecka som är anmäld till teaterkursen dyker aldrig upp. 

På teatern sägs det spöka men det är bara gammal skrock. Så klart! Och de två teaterledarna verkar schyssta och pratar inte alls om spöken men varnar däremot för några andra viktiga saker:  Man får inte tända levande ljus, inte öppna fönstren och inte gå upp på vinden. Annars är allt lugnt! 

  Vid rundvisningen upptäcker Bella en docka som blinkar. Hilding skrattar åt henne och Bella blir generad. Men... detta är bara början på allt knäppt som händer. Ljuset slocknar plötsligt,  någon har skrivit på toalettspegeln, mystiska röster hörs, en stol i teatern är nedfälld. Fast ingen sitter där. Alltid samma. det pratas om en teaterdirektör som försvann för många år sedan. Under mystiska omständigheter. De konstigaste saker händer men Bella har naturliga förklaringar på allt. 
Nu närmar sig kvällen då de ska ha fest och sen sova över... Bella längtar... och Henning. 

Ingelin Angerborn har snabbt seglat upp på topplistor över de mest utlånade böckerna. Genren magisk realism passar många, både de som vill ha rysligheter och vardagsrealistiska berättelser och de som gillar mer romantiska böcker. Hjärta av damm har både spänning, magi och romantik. 
Att läsa Ingelin Angerborn är som att leva sin mellanstadietid igen. Fast mycket mer spännande! 
Ingelin Angerborn har vunnit Bokjuryn 2010 med Sorgfjäril i kategorin Läsa mer 9+ och 2013 med Tredje tecknet i kategorin Kapitelböcker 9-12 år. 


Inga kommentarer: