måndag 9 juni 2014

Tusen och en chansAtt leva. Att älska. Att skratta. Att dö. Tänk så lätt det låter. Men för femtonåriga Zoe har hela världen rämnat. Hon har dödat en kille. Ingen vet något om detta. Hon lever med skulden, skammen, sorgen och förtvivlan och har ingen enda människa att berätta för.Tills den dag hon hittar en sajt för dödsdömda fångar. Som vill ha brevvänner. Mr Stuart Harris har inte fått brev på elva år. För honom kan hon berätta sin historia.
Och för oss.
Tusen och en chans handla om en rätt så vanlig familj med tre barn, en pappa som snart är arbetslös jurist och en mamma som är före detta jurist, nu hemmafru.
Zoe är ganska populär och ambitiös i skolan. Snart blir hon också uppvaktad av coolaste killen Max Morgan. Han är snygg, han är cool... men är det Max hon vill vara med? Han har en bror med sjukt fina ögon och en humor som stämmer exakt med Zoes. Synd bara att han verkar ha en flickvän redan.
När allt är som bäst blir det som värst och det som har hänt får vi sakta reda på. Så kittlande spännande att man inte kan sluta läsa.

Att läsa en bok i brevform är dessutom väldigt behagligt,  även om man vet att det kommer att sluta åt fanders så hoppas man. Att det ska gå bra. Hela tiden!
Annabel Pitcher har tidigare skrivit boken "Min syster är i tusen bitar" som också är en alldeles fantastiskt bra bok och som jag skrivit om här tidigare  http://barnochungdomsbok.blogspot.se/search?q=min+syster+%C3%A4r+i+tusen+bitar.
Tusen och en chans är en läsupplevelse du inte får missa!


Inga kommentarer: