lördag 25 juli 2015

Kurragömma

Astrid och hennes mamma ska fira en efterlängtad semestervecka i Spanien. De ska fotvandra och ha det bra. Försöka komma över sorgen efter pappa, han som egentligen önskade denna resa. 

Men verkligheten kommer emellan. Astrids mamma kallas till krisläge på jobbet och Astrid blir kvar helt själv i den ensliga bergsbyn i Spanien. Hon har klarat ensamma kvällar och nätter tidigare så det är ingen fara försäkrar hon mamma. Mobiltäckningen är usel och i byn skakar de sorgset på huvudet åt henne. En hund följer efter henne och trots att hon egentligen är rädd för hundar så blir de vänner. 
Några barn dyker upp, de beter sig underligt och vill leka kurragömma med Astrid. 

En drunkningshistoria i den närliggande sjön ligger som en mörk och suggestiv bakgrund till hela berättelsen. En väldigt mörk sjö med en mycket mörk historia 

Djupt, djupt inne i sorgens 
mörker, glimtar en annan
sorts glädje fram, 
en allvarligare glädje, 
i grunden besläktad med sorg. 
Se magnolian! Den blommar nu! 

Petrus Dahlin har skrivit den läskiga och populära boken "Hjärtlös" och återkomner här med en lika obehaglig och nervkittlande berättelse. Petrus Dahlin är född i Umeå men bor nu i Stockholm och har bl a skrivit de underhållande och spännande deckarberättelserna om Kalle Skavank (kioskdeckarna) böckerna om Dilsa och rysarberättelserna om Skogens systrar. 

Läs och rys! 

Inga kommentarer: