söndag 5 juli 2015

Stjärnstenen


Nea ska göra sitt stora prov - hon ska bevisa att hon också har Gåvan och ska bi stjärntolkarens lärling. Men något går fel och mäster Fenel beskyller henne för att ha smutsat ner stjärnstenen. Att hennes mamma varit berömd drakriddare gör henne speciell. Folket vänder sig emot henne. Hon blir paria och motas iväg. 

Neas mamma , Edja, var tidigare en av Demars adliga drakriddare.  Hon förälskades sig i den vackre Belon, stjärntolkaren och fick lämna både sin familj och sin drake. De båda blev lyckliga tillsammans och fick dottern Nea. Men… strax när Nea var nyfödd dödades Belon av häxmästaren och allt sedan dess har mäster Fenel varit stjärntolkaren. 

Nea föddes med en märklig kraft. Det visar sig att hon kan tolka skuggor i Stjärnstenens inre. Stjärnstenen som har mystiska krafter och kan förgöra men kan också varna för faror. Nea ser saker i Stjärnstenens skuggmönster som påverkar hennes liv. Hon upptäcker sanningen om sin pappas död. 

Jo Salmson är pseudonum för författaren Catharina Wrååk. Hon har tidigare skrivit de populära böckerna om Tam och om Sol. Stjärnstenen är första delen i den kommande fantasyserien "Drakarnas öde" . Läs om hennes författande på facebooksidan https://www.facebook.com/pages/Jo-Salmson/106883346020532

Inga kommentarer: