måndag 4 juli 2016

En myras liv

Myran är världens ovanligaste myra, för han är ingen myra utan Morgan. En vanlig kille i sexårsåldern. Han kallas Myran av alla utom av tandläkaren och några andra okända som inte vet. Att han kallas för Myran. Myran har ganska långt hår och är bra på fotboll, springning och på att rita slott. Han gillar att vara bäst, fast mamma säger att livet inte är någon tävling. Men det tycker Myran. 
Hans bästis Henny har något som han inte har. En LÖS tand. Men Myran kan knäppa med fingrarna. Det kan han. 
Myrans pappa älskar att laga mat. Han älskar också att fråga vilket land olika maträtter kommer ifrån. t ex pasta carbonara, eller gulaschsoppa eller hamburgare eller smörrebröd. Myran gillar att gissa. 

Myran vill ha en katt. Men tyvärr går det inte för mamma är allergisk. det är en dålig grej. Enn annan dålig grej är när mamma och pappa börjar prata engelska för då vet Myran att de pratar om saker som de inte vill att han ska förstå. Oftast är det bråkprat. 

Myran och Henny har en snigelvärld med tolv sniglar: sju små gula med bruna ränder, fyra mellanstora gråvita och en bautastor brun. Den stora är chef och heter Ola. Två är kära och en rymmer hela tiden. 
Det flyttar in en ny kille i Myrans hus. En kille som heter Diego som har en cool cykel och en tjock katt. 

En myras liv av Linn Gottfridsson är en härlig högläsningsbok med korta kapitel och humoristiska ,  uttrycksfulla teckningar av Emma Adbåge. Om livet i en sexårings kropp och tankar. Om man är eller har en sexåring så kommer man att känna igen sig. God läsning! 

Inga kommentarer: