tisdag 8 november 2016

Sagasagor : Studsmatta, simhall och en borttappad tigertass
Saga Louise Larsson bor i ett av gladhusen på Solrosvägen. Saga är fem år och önskar sig allra mest en egen hund. Men mamma är allergisk och det kan inte komma på tal att skaffa ett husdjur. Möjligen en guldfisk. Men Saga har tur för i ett av husen bor tant Betty och hon har en alldeles underbar liten tigertass-katt som Saga får blir extramatte till. 

En studsmatta har Sagas familj i alla fall. Saga älskar att hoppa men pappa tjatar jämt om att hon ska hoppa försiktigt. Hur lätt är det egentligen? Saga försöker men det är svårt särskilt när Samir kommer och också vill hoppa. Då blir det ännu ännu  roligare men också mycket svårare att vara försiktig. 

På onsdagarna är det stressigt för pappa för då hämtar han Saga tidigare på förskolan så att hon ska hinna vara med på simskolan. Skynda, skynda… springa till bussen, ett mellanmålsäpple i farten och så in i duschen. Men.. var är baddräkten? Pappa la ju fram kassen med badkläderna på pallen i hallen. 

Att sova borta är spännande. Nu ska Saga få sova själv för första gången hos morfar. Där känner hon sig stor och får steka falukorv vid spisen och dricka kaffe i kantarellskogen. Men när mamma ringer så blir det en klump i magen. Tur att morfar är så klok och rolig. 

Sagasagor: studsmatta, simskola och en borttappad tigertass är en vardagsvänlig, varm och småspännande kapitelbok av  barnboksdebutanten och journalisten Josefine Sundström och med många lockande färgillustrationer av Emma Göthner. 
En toppenbra första högläsningskapitelbok för 3 - 5 åringen och deras föräldrar. 

Inga kommentarer: