måndag 30 mars 2020

Hitta Tjina! av Moni Nilsson


 Saga, Tjina och Svante har varit de allra bästa vännerna. Hur kan något så hemskt hända att Tjina bara har försvunnit. Utan ett spår! Saga och Svante letar och frågar, ingen verkar ha en aning om vart Tjina tagit vägen, inte ens fröken.
Det mystiska är att Korv-Oskar också är försvunnen – han som jobbade i korvkiosken och verkade känna Tjina. Tänk om Tjina är kidnappad? Hon kanske sitter fastbunden i en källare med silvertejp för munnen. Saga och Svante  bestämmer sig för att leta efter Tjina, och att hitta henne. 
Efter lite tjat på fröken får de reda på lite mer.  Var Tjna hade bott och att fröken fått ett brev av Tjinas pappa. 
Spåren går till Brödvägen där Tjina bodde med en bror som de inte visst fanns. Där kallade man henne för Ella. Sen går spåren till Campingen. 
Ju mer de undersöker ju konstigare blir allt. Tjina verkar ha haft en massa olika namn. Ella, Saga och Laleh och så den där brorsan som ingen vetat om. 
Saga får en idé. Hennes farfar har en stuga som ligger ensligt och där Tjina har varit en gång. Tänk om hon gömmer sig där. Men då måste farfar övertalas att åka dit och han har just nu en nakendansös boende hemma hos sig. Svante blir helt konfys och farfar generad men Saga kan linda sin farfar runt fingret. Som tur är. 

Moni Nilsson har skrivit en rolig och fartfylld spänningshistoria med riktigt läskiga typer inblandade. 
En realityrysare med värsta James Bond-upplösningen. 


Inga kommentarer: