måndag 6 juli 2020

Drömmarnas skepp av Johanna WilsonJossan är uppvuxen på en husbåt i Stockholm. Hennes pappa arbetade på Statens maritima museum och det är tack vare hans jobb som de kan ha en kajplats på Skeppsholmen. Jossan älskar att bo på båten och kan inte tänka sig någon annan bättre plats att bo på. Men nu har katastrofen drabbat familjen. Jossans pappa har dött! Mitt i sorgen drabbas mamma och Jossan av insikten att de kanske inte kan bo kvar.  Men Jossan tänker inte ge sig utan strid. Husbåten  har alltid varit hennes hem, hon tänker inte gå med på att den säljs, bara så där!

Jossan och hennes pappa delade ett stort intresse för Vasaskeppet. Jossan visste att pappan hade jobbat med en spännande historia kring båten men hon vet inte vad. En dag  får hon en bunt papper i brevlådan och hon börjar läsa något som hennes pappa skrivit, en spännande historia som hon inte kan sluta läsa. 

Johanna Wilson har skrivit en berättelse där vi får följa dagens Jossan och dåtidens Josefina, vars historier tangerar varandra.  En historisk roman och modern ungdomsbok i ett! Det är kärlek, romantik och död, kungligheter och fattiga, enkla arbetare. En riktigt, riktigt bra bokslukarbok

Inga kommentarer: