måndag 16 november 2020

Nattexpressen av Karin Erlandsson och Peter Bergting

Danjas mormor bor i ett stationshus vid ett övergivet tågspår. Varje år i december åker hela Danjas familj till mormor för att ha stor fest och för att fira jul. Det är viktigt att få ha tid för varandra tycker Danjas mamma. Och kanske särskilt nu när Danjas mormor är gammal och börjar bli lite glömsk. Mormor bor på övervåningen och Dunja älskar att vara där och prata med henne. Men i år är det lite annorlunda.  Mormor upprepar en fras hela tiden " Nyckeln måste vridas om två varv". Danja fattar inte men tänker att det kanske har något med den gamla sekretären att göra. 
I sekretären finns en massa spännande saker. Tidigare stod den i  stinsrummet  bakom biljettluckan men när stationen stängdes lyft mormor och morfar upp den till övervåningen där den nu står överfull med saker. 
Men när mormor försvinner på själva festkvällen så blir det oroligt. Var har hon tagit vägen. Alla letar. 
Samma natt väcks Danja av ljudet av ett tåg. Tåget heter Nattexpressen och tar med Danja på ett fantastiskt och magiskt  äventyr. 
 
Karin Erlandsson har skrivit en härlig och fantasifull adventsbok i 24 kapitel, Perfekt för högläsning varje dag fram till jul. Boken är illustrerad av Peter Bergting 

Inga kommentarer: