måndag 8 mars 2021

Astrid & Amir av Charlotta Lannebo och Maria Nilsson Thore


Astrid ska börja trean har längtat så mycket efter att äntligen få träffa bästakompisen Maryam igen efter sommarlovet.  Astrid och Maryam har varit kompisar ända sen dagis, de är väldigt olika men gillar varandra supermycket. Maryam är som en jordgubbe hela hon. Astrid är yngst av fyra syskon och hemma hos henne är det aldrig tyst. 
Men det är något som hänt med Maryan under sommarlovet. Till skolan kommer hon med supermycket smink, tajta vita jeans och sandaler med jättehög klack. Det är inte lätt att gå snabbt med dom. På vägen till skolan säger de knappt ett ord till varandra och när de väl är framme så är Maryam bara med Elly hela tiden istället. 

Så höstterminen blir inte som Astrid trott. Hon får sitta utan bänk-kompis.
Ända tills Amir börjar i klassen. Han verkar först lite dryg men snart visar det sig att han vill starta en spionverksamhet tillsammans med Astrid. Och det kan Astrid absolut inte motstå. Nu börjar en spännande tid med spionerier och smyg. Prällen, en stofil och enstöring blir deras första spionobjekt.


Astrid och Amir är den andra boken i Charlotta Lannebos serie om den nu nioåriga Astrids påhitt och vardag. Texten kompletteras av fina och roliga helsidesillustrationer av Maria Nilsson Thore.

Perfekt att läsa själv eller att läsa själv.

 

Inga kommentarer: