söndag 7 november 2021

Strykpojken av Lena Ollmark

 


Tess ska träffa Elle för första gången efter sommarlovet. Men Tess förstår inte varför Elle nödvändigtvis vill att de ska träffas på den övergivna lekplatsen mitt i skogen. Och hon förstår inte heller varför André ska vara med. Elle har sagt att hon har något viktigt att berätta. 

Men varför träffas på lekplatsen i skogen,  det var ju just där som en ung pojke dog för länge sedan. Det känns läskigt och värre blir det. För...kvällen slutat i en fruktansvärd olycka. Elle mister livet och Tess sin bästa vän och André sin första flickvän. 

Både Tess och André  börjar drömma mardrömmar. Om en ond pojke. Han skrämmer dem och gör dem illa. När de vaknar har de blåmärken. Hur kan det vara möjligt?

 Det sägs att det spökar på Leklandet. Att det är hemsökt. Att den onda pojken kallas för Strykpojken för att han inte ville att någon annan skulle leka vid lekplatsen. Han är på riktigt ond och elak och dessutom en vålnad. 

Tess besöker äldreboendet där Elle ofta höll till och läste för de äldre, hon pratar med Ingrid som har en drömgrupp där och som verkar veta något mer om Strykpojken. Och så är det den där ramsan om Nattlandet...

Strykpojken av Lena Ollmark är första delen av tre i den nya serien Nattlandet och är en riktigt läskig bok som passar dig som gillar skräck och är mellan 9 och 12 år.

Inga kommentarer: