torsdag 9 december 2021

Djuret av Ulrika Lidbo


Love sitter på tunnelbanan och får syn på en kvarglömd låda under sätet framför sig. Han skulle väl inte tänkt på det om det inte var så att lådan rörde på sig. Och inuti sitter ett djur. Ett märkligt och fantastiskt fint djur. Inte direkt litet men Love bestämmer sig för att behålla det. Vem glömmer ens ett djur i en låda på tunnelbanan? 
Han smyger in djuret i sitt rum. Det är deppigt hemma för mamma och pappa har bestämt sig för att separera. Okej på prov men det tror inte Love på en sekund ens. 
Mamma börjar nysa och Love fattar att det inte går att gömma djuret i sitt rum så länge. Han hittar en liten övergiven kolonistuga som han kan ockupera och det får  bli det perfekta hemmet för det okända djuret.
Efter ett tag visar det sig att djuret kanske är mer eftertraktat än vad han först trodde. Vetenskapsmän med dunkla avsikter är ute efter hans djur. 
Frank har precis börjat i Loves klass. Han har bott i LA, är ett kickbikeproffs och har en dödskallering på fingret.  Kort sagt en kille med hög status direkt. Till skillnad från Love. 
Men Love får oväntad hjälp av Frank och tillsammans försöker de rädda djuret. 
Djuret av Ulrika Lidbo är en fin bok om att hitta sig själv genom att hjälpa andra. 


 

Inga kommentarer: