söndag 16 januari 2022

Flora Wolf och Järnklockorna av Linn Åslund och Rebecka Helmersson


 Flora Wolf är föräldralös och sköter om sin lillebror Flipper. Storasyster Nike har inte skickat pengar till hyran på flera månader och nu hotar hyresvården Haspen att ta Floras lillebror som pant och låta honom jobba som eldare om inte hyran betalas omedelbart. Flipper är bara sju år och Flora vill för allt i världen inte att han ska hamna under tyrannen Haspens klor. Hon måste ha tag på pengar och hitta ett jobb. 

Låssmeden Hermes vill nog ha någon som hjälper till i verkstaden tror Flora. Det kommer att ordna sig. Men Flipper är orolig ändå. Han tror att Järnklockorna kanske kan hjälpa dem. Järnklockorna är en saga som Nike har berättat för dem och när de var små, om ett hemligt sällskap som hjälper människor när de de behöver det allra mest. 

Flora tar sin egenbyggda autoped och sticker iväg till Hermes för att få råd och kanske jobb. Det blir inget jobb för Flora, hon tillhör fel skrå, men Hermes hjälper henne på annat sätt. Han låter henne få ett pandoralås. Det ovanligaste och mest värdefulla låsen av alla. Och så berättar han om prinsessornas livvakt, fäktmästare Vrede som ertappats med att säga att kungen borde avsättas. Nu sitter hon i Hålan i väntan på sitt straff. 

Flora vet inget om detta men snart vet hon mer än hon egentligen vill. Det hon alltid trott var en saga finns i verkligheten. Järnklockorna existerar. Och... de behöver ha Floras hjälp. 

Flora och Järnklockorna är första delen i en trilogi. Tidigare har Linn Åslund och Rebecka Helmersson skrivit den populära steampunk-serien om Ester Tagg.  

Inga kommentarer: