måndag 16 maj 2022

Jordängel av Pascale Vallin Johansson


 Solveig ska få tvillingsyskon. Mamma och Antonio har bestämt att de ska flytta från fina lägenheten på Söder till en större i Beckomberga. "Helt underbart för barnfamiljer" brer mäklaren på. Beckomberga som tidigare varit mentalsjukhus har byggts om till fina lägenheter. Varken Solveig eller hennes mormor gillar idén och när mormor ringer berättar Solveig att det spökar. 

- Jag önskar att någon av alla människor som suttit inspärrade här går igen" säger Solveig. Mormor blir förskräckt. "Man måste vara försiktig med vad man önskar. Det kan slå in."

Att packa upp är inte roligt. Särskilt om man inte har märkt upp lådorna. Det tar evigheter innan Solveig hittar sina målargrejer. Att måla är ändå det bästa! Penseln och färgerna verkar veta vad de vill och plötsligt finns på pappret en vild mås med uppspärrade ögon. 

På morgonen blir hon närapå attackerad av en mås och när hon tittar på sin egen målning ser hon att det är ett något rött kladd i hörnet på den, eller inget kladd. Det står Sola med blodröda bokstäver. Tänk om mormor hade rätt. Kanske har Solveig manat fram ett spöke. 

Jordängel av Pascale Vallin Johansson är en spännande, romantisk och sorgesam berättelse om familjehemligheter med övernaturliga inslag. Det är första delen i en planerad trilogi, Fågelspår. 


Inga kommentarer: