torsdag 12 maj 2022

Spökräddarna - det instängda spöket av Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem


 Sam och Sara är tvillingar det är sommar och mamma och pappa jobbar som galningar på restaurangen trots att de har lovat att vara mer lediga denna sommar. Men när stan är full av turister som både är hungriga och törstiga...

Nu tycker dock pappa att det är dax att de båda barnen ska få reda på familjen Christo Hansens hemlighet. Alltså farmor och farfars hemlighet. Men de måste lova att inte berätta för någon alls i hela världen. De hade inte precis varit tjuvar eller spioner utan faktiskt något ändå värre. Barnen får följa pappa ner i källaren till ett rum där det ligger massor av böcker och konstiga maskiner huller om buller. Här finns hammare och tänger och sladdar och laboratorieutrustning. Farmor och farfar jobbade med restaurangen på dagarna men på kvällar och nätter så satt de nere i källaren och letade efter andar och annat övernaturligt som de trodde fanns. De hade varit spökforskare. 

Nu får Sam och Sara fria händer att undersöka vad farmor och farfar påbörjade.  

Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem  har tillsammans skrivit första delen i serien Spökräddarna. En bok med rysliga läsningar för nybörjarläsaren.  

Inga kommentarer: