måndag 23 maj 2022

Allt om Kerstin av Helena Hedlund och Katarina Strömgård

 


Sommarlovet börjar gå mot sitt slut. Pappa tycker att Kerstin och Gunnar ska passa på att göra alla somriga saker och så berättar han om allt han gjorde som barn. Såklart vill Kerstin också hinna tälta och leka med Gunnar och cykla och bada och äta glass. 

Men nu är det dystert på riktigt för Kerstins syssling Bella ska komma på besök, en tonåring med rosa hår. Hon ska bo en hel sommarlovsvecka hemma hos dem för hennes mamma är sjuk. Eller nåt. Hon är inte alls kul tycker Kerstin men alla andra verkar gilla Bella, till och med katten Pip, och lillasyster Miranda. Och mamma och pappa förstås. Dessutom har hon lagt beslag på Kerstins rum. 

 Men för Kerstin visar Bella en annan sida. Hon snattar godis, krossar fönsterrutor i ödehuset i skogen och hotar hela tiden Kerstin att hon ska berätta och avslöja hennes hemligheter för de andra.  Bella tvingar Kerstin att göra saker hon alls inte vill. Hon flyttar gränser och skapar osäkerhet. Och Gunnar verkar inte bry sig alls. 


Allt om Kerstin 
är den sjätte och avslutande delen i den prisbelönta serien om Kerstin. Helena Hedlund skildrar en modern Bullerbyn med en stor dos humor, vardagsspänning, lek och känslor som känns i hela kroppen. Katarina Strömgårds illustrationer är kongeniala. Perfekt för högläsning!

Inga kommentarer: