torsdag 14 juli 2022

Kråkans vilda piratsommar av Frida Nilsson och Alexander Jansson


Ebba har längtat så länge efter Kråkan. Varför svarar han inte på hennes brev? Det är sommarlov och Ebba har tråkigt. Så en kväll ringer Kråkan och berättar att han väntar på tågstationen. Han har också en alldeles ny, trehjulig, röd och vacker cykel och han har med sig alla brev han har skrivit till Ebba men inte skickat. Det är ju så förbaskat dyrt med frimärken. 

Nu vill han att Ebba ska följa med på semester till Åland där de ska fånga pirater. Vilket äventyr. Det kan ju Ebba inte motstå. Utan pengar men med cyklar och friskt humör sticker de iväg med bussen till färjeläget och vidare med båten mot friheten. 

Hurra och Skepp ohoj! 

Och visst blir det äventyr så det står härliga till. En tjuvaktiga pirat och en elak restaurangägare och hennes illvilliga pojkar ställer till det rejält, men som tur är finns det också snälla människor på Åland. Som t ex Siv med sina äkta åländska svartbröd. 

Kråkans vilda Piratsommar är en nyskriven berättelse om Ebba och Kråkan, fristående från Frida Nilssons debutroman "Kråkans otroliga liftarsemester". En perfekt skruvad och äventyrlig sommarläsningsbok att njuta av, rysa med och fnissa till.  Många fina illustrationer av Alexander Jansson. 

Frida Nilsson är en av våra allra bästa barnboksförfattare. Hon debuterade  2004 med Kråkans otroliga liftarsemester och har sedan dess utkommit med en lång rad böcker t ex böckerna om Hedvig, Apstjärnan, Dante och miljonerna, ,Ishavspirater,  Lindormars land, Jagger, Jagger och många fler. Det är både skruvat och känslosamt. Lite som att läsa Barbro Lindgren. 


Inga kommentarer: