söndag 17 maj 2009

Det braiga med verktyg

Verktygsapan är en stor, färgglad och lagom galen bilderbok som kommer att bli mångas favorit.
Chico Bom Bom är en apa, en verktygsapa, som är en fena på att bygga och laga alla möjliga och omöjliga saker. Han hjälper alla sina vänner, han bygger t ex en kyckling-anpassad mat-mackapär och en go-cart med släpvagn för skunkar. Men en dag upptäcker han en mysko banana split som bara ligger där på andra sidan vägen och ser frestande ut. Och det är just vad det är, en frestelse alltså, för banana spliten är konstgjord och en fälla! Chico blir tillfångatagen av en elak positivhalare från en cirkus. Men...Chico är uppfinningsrik och han har många verkyg.
En bok av Chris Monroe [bild och text], Lotta Olsson översättn
ing. Ålder 3+

2 kommentarer:

snowflake sa...

Hej Annika, jag hittar ingen allmän plats att kommentera på så det blir här.
När jag läste bokhore-intervjun så blev jag påmind om hur mycket min dotter hängde på bibblan, både på Umedalen/Västangård (hon ritade t o m ett alla hjärtans-kort till er, minns jag) och så tror jag att hon hängde på Grubbebibblan en del också, för jag minns att hon sagt ett par gånger att hon träffat "den där glada bibliotekarien som du känner".
Så det jag vill säga är att ni gör ett jätteviktigt jobb som förmedlar just glädje kring läsningen, och kunskap också förstås.
Om du nu undrar vem jag är så sågs vi på Pilgatan för ett par månader sen, jag bor i Linköping numera.
Ha det jättebra!

/Susanne

barnochungdomsboksbloggen sa...

Hej Susanne! Så kul att du hör av dig så här. Men det är ju också så härligt att få jobba det man gillar allra mest, människor och böcker. Titta gärna in igen när du är i krokarna (av Pilgatan alltså)/Annika