tisdag 26 maj 2009

Kärlek i skuggland och IRL*

En vampyrromans!

Sjuttonåriga Arri, som inte är överdrivet nöjd med sin jordiska verklighet av skolarbete, familjeliv och pojkvänsbrist, utan föredrar fantasy, medeltid, suggestiv musik och svart sammet, får på ett mystiskt sätt tillträde till en annan värld, Eidalon - ett skuggrike befolkat av höviska vampyrer.

Hon blir både skrämd och lockad och det händer också något oväntat i skolan nämligen detta att den likaså svartklädde och fantasifulle Oscar som Arri dyrkat på avstånd besvarar överraskande hennes kärlek.

Kontakten med Eidolon tycks med ens mindre lockande, rentav hotfull. Men... förbindelsen med vampyrriket är upprättat och Arri ställs inför ett livsavgörande beslut.

Inger Edelfeldt kan skriva så att man sugs in i berättelsen och det är både spännande, roligt och ...romantiskt. Hon skriver träffsäkert om pubertetsgrubblerier om besvärliga föräldrar och syskon. Arri är en komplicerad sjuttonåring och livet är både svart, svårt och komplicerat. Inger Edelfeldt är en allkonstnär och har skrivit och illustrerat bilderböcker och serier, skrivit vuxenböcker och noveller. Jag älskar hennes böcker, kanske allra mest hennes ungdomsböcker och noveller. Läs och njut! Ålder 14+
*in real lifeInga kommentarer: