lördag 3 juli 2010

I vått och torrt

Lova har en egen hund. Vilken lycka! Varje dag är hon och bästisbästisen Madde ute och tränar agility med Yllet. Alla tre gillar det lika mycket och Yllet har blivit riktigt bra.
Linda är hunduppfödare och äger kenneln där Yllet kommer ifrån.
Både Madde och Lova gillar att vara med Linda. Att hjälpa henne i affären, att prata och helt enkelt vara med henne. Linda är som en jättefin vuxenkompis.
Nu ska Linda åka på hundutställning och föreslår att tjejerna ska följa med och ställa ut Yllet också. Tänk! Vilken utmaning. Så kul!
Nu måste de ligga i ännu mer och träna ännu lite till.

Men det finns ett stort problem. Lova vågar inte sova borta. Och hundutställningen är i Sundsvall och det innebär två övernattningar. Borta.
Men Madde, den bästigaste bästisen av alla, förstår hur saken ligger till och föreslår att Lova också ska träna inför utställningen. Träna på att sova borta.
Det är bra att våga göra saker som man egentligen inte törs, säger mamma.

Allt hade säkert gått jättebra om inte den där nya snobbtjejen i klassen, Andrea, hade kommit och förstört allting. Madde och Lova blir ovänner och allt som tidigare varit så kul är nu fel och fult och jättetrist.

I vått och torrt är en härlig bok om vänskap, om att våga säga ifrån och såklart om hundar. En bok som man läser med hjärtat och som känns i maggropen.
Läs Modighetsprovet också av samma författare, Anna Holmström Degerman. Den är lika bra!

Inga kommentarer: