torsdag 18 augusti 2011

Fågelryttaren

Förfärliga förändringar stundar i Avantien!
Tanner, femton år, bor med sin farmor sedan den grymme krigsherren Derthsin dödat hans far och fört bort hans mor. Det är nu många år sedan och trots att alla i byn alltid varit beredda på ett nytt överfall så har där nu lagt sig ett oroligt lugn. Man har inte glömt Derthsin men man hoppas att han är död!

Men...Tanners farmor anar nu nya faror och läser spådomar i ben.
Under golvplankorna i deras hem, finns en hemlighet gömd. En del av den hett åtråvärda dödsmasken finns nergrävd där. De andra delarna finns spridda över kungariket. Farmor vet troligen men har aldrig berättat för Tanner. Det är alltför farligt att veta.

Dödsmasken ger makt över bestarna i Avantien. Och ...må den aldrig komma i orätta händer.

Men så kommer det som farmor anat och mångar fasat för. Fiendesoldater anfaller byn. Besten Varlot och en drakkrigaren är fullständigt besinningslösa och dödar ursinningslöst men de vet vad det är ute efter. Dödsmasken.
Farmor skadas svårt och innan hon dör ger hon Tanner i uppdrag att söka rätt på Kartmakaren.
Tanner ger sig av tillsammans med Eldfågeln Zepos för att söka Kartmakaren och hindra Drakkrigaren att få tag på de andra delarna av dödsmasken.
Zepos är en best ur legenderna och Tanner dess utvalde ryttare!

Fågelryttaren är första delen (av tre) i en ny actionfantasy av Adam Blade. Boken uspelar sig före delarna i de tidigare serien Beast Quest och vänder sig till lite äldre barn och är verkligen spännande och fartfyllt från första sidan. Lite onödigt blodigt i min smak, men förmodligen inte i de tänkta läsarnas.

Inga kommentarer: