måndag 29 augusti 2011

Vildhäxa - eldprovet

Clara blir en dag riven av en svart jättekatt, och hennes annars så coola mamma överreagerar. Hon gråter, blir jätteupprörd och ringer till moster Isa. Smått hysteriskt talar hon om att rädda dotterns liv.


Clara förstår att något stort hänt när hon senare möter en ängel, närapå blir överkörd och hör den stora katten prata till henne. Men hon fattar inte vidden av förändringen förrän hon hastigt får flytta in hos moster Isa för att lära sig hantera sina nya magiska krafter som häxbarn. Hon får veta att hennes familj tillhör en ätt av vildhäxor, en särskild sort som har en speciell kontakt med naturen och alla vilda djur.

Men vildvärlden är ingen fridsam och hänsynsfull värld att leva i varken för djur eller människor.

Kimira, den fallna vildhäxan, försöker förhäxa och kidnappa Clara. När hon ertappas och anklagas nekar hon till försöket och kräver istället att Clara ska genomgå de fyra eldproven för att bevisa att hon är en vildhäxa och att hon talar sanning. Det är en tuff utmaning för en alldeles ny vildhäxa och Clara måste helt och hållet lita på sin nyvunna kraft.


Vildhäxa, eldprovet är första delen i en planerad serie av den danska fantasydrottningen Lene Kaaberböl. Boken är både spännande och lättläst, en riktig bladvändare för unga slukare!

Inga kommentarer: