söndag 11 september 2011

Lilla Darling

Jerry målar sorgränder runt sina ögon. Han är sorgöga. Han har så många mörka känslor att han måste visa dem med svart kajal. Många tycker det ser bögigt ut men det är inte alls som dom tror. Han är hemligt och hopplöst förälskad i Diana i parallellklassen. Hon som luktar sommar, sommar med regn och som han kallar Lilla Darling.
Förutom lillasyster Agnes så är Lilla Darling det som är allra viktigast för Jerry eller Jeremia som han heter. Hans föräldrar är fromma, troende kristna.
Men det är något som krackelerar därhemma. Mamma deppar, gråter och röker i smyg.
Pappa är orolig över det svarta och har bekymmersminen. Det är bara Agnes som är som vanligt.
Det drar det ihop sig till gängbråk. Villagänget mot invandrargänget. Jerry är mittemellan, kompis med Reza, men deltar ändå. Han vill visa Lilla Darling att han inte är någon mes!
På chatten kan Jerry våga lite mer. Han tar kontakt med Diana, lilla Darling, anonymt och det är precis som han trodde. Hon är inte ytlig, ingen partytjej eller bimbo. Hon är meningen med livet!
Johanna Nilsson skriver om kärlek, tankar och sorg så att det känns rakt i veka livet. Universella funderingar, existensiella frågor. Inga lätta svar! Läs också om Johanna Nilsson på hennes egen hemsida http://www.nilssonlind.com/

Inga kommentarer: