måndag 10 september 2012

Inte vatten värd


En skolresa i åttan. Tjejdrama. En tipspromenad. En av tjejerna försvinner. De andra tjejerna lurar läraren och skriver en lapp om att hon var tvungen att åka hem, i förväg.
Mardröm. Vad har hänt med Sigga?

Edith har varit bästa kompis med coola Lucinda i många år. Dom vet allt om varandra. Nästan. Men efter Lucindas sommar i USA är positionerna rubbade. Ediths mamma har öppnat deras hem för tillfällig fosterbarnsplacering. Sigga med psykisk skör mamma bor hos dem hela sommaren och Edith avslöjar hemligheter och får veta. Saker som är sekretessbelagda.

Nu är det en vecka kvar till sommarlovet och klassresa. Edith har kämpat att få tillbaka Lucinda som kompis. Nu ska de bo tillsammans, dela rum på lägret.  Det är nu man kan berätta förtroenden för varandra. som är absolut superhemliga. Edith berättar det hon inte absolut inte får. Hemligheten om Sigga.

Inte vatten värd är en psykologisk relationsrysare. Om att säga saker man inte borde. Om att vilja vara någon man inte är. Om att ångra något man gjort. Läskigt bra läsning´!

Ulrika Lidbo debuterade 2009 med Decembergatans hungriga andar som belönades med Slangbellan och Stora Läsarpriset. Andra boken Farsta fritt fall släpptes 2010. Inte vatten värd är hennes tredje ungdomsbok.
se Ulrika Lidbos egen hemsida http://www.ulrikalidbo.com/Inga kommentarer: