lördag 22 september 2012

Nybörjaraguide till livet eller kaosterori
Hon är rätt snygg för att vara ett lik. Så börjar boken "Nybörjarguide till livet eller kaosteori! av Lia Hills. Liket är dessvärre huvudpersonen Wills mamma och hon har dött i en bilolycka. Helt i onödan. Helt meningslöst.
Will söker desperat efter en mening med sin mammas död och smyger ned mammas finaste blå klänning och hennes älskade kamera i sin ryggsäck för att leta. Efter några tecken.
 
Pappa sover bredvid ett tomrum, mamma ligger i jorden, hans bror Adam drömmer om det stora klippet men själv måste Will göra det som måste göras. Ta reda på varför hon dog.
Efter begravningen, vid minnestunden blir Will dessutom störtförälskad i Taryn, dotter till en avlägsen bekant till mamma. Hur orationellt är inte det?
Han lånar filosofiböcker på bibblan och klottrar citat på väggarna i centrum.

"Nyttja varje dag som vore det den sista." Marcus Aurelius. "Den som har lärt sig att dö har vant sig av med att slava" Montaigne 
 "Man måste ännu hava kaos inom sig för att kunna föda en dansande stjärna." Nietzsche

Will kämpar på för att hitta en väg att sörja, en guidning till livet och en kaosteori till kärleken.
Under tiden får vi följa hans irrvägar, hans sökande. Det är underhållande och intressant. Hela boken igenom.  Lia Hills är debuterande författare från Australien.

Inga kommentarer: