fredag 7 september 2012

Motståndarna


 Tove och hennes familj har flyttat tillbaka till Sverige efter tre år i Glasgow där pappa spelat fotboll på heltid. Nu är han kommande stjärnspelaren i AIK.

På samma gård där Tove bor finns en kille, Noel som är fin och bra och gillar fotboll lika mycket som Tove. Men att man gillar fotboll betyder inte automatiskt att man ska tycka om varandra. Det får de båda bittert erfara när de ser derbyt mellan AIK och Hammarby och till sin förskräckelse förstår att de håller på olika lag.
Toves pappa gör det avgörande målet på en snygg straff. Det blir jubel i AIK men hat och dödstystnad i Bajen. Att Micke Stolz filmat och fuskat är det ingen tvivel om tycker Bajenfansen. Noels storebror hatar som aldrig förr och planerar en gruvliga huliganhämnd för att komma med i Bajen Forza - Hammarbys fanclub för värsta supportrarna.
Tove och Noel bor på samma gård, de skulle kunna gillat varandra jättemycket men de kan inte ses. De är ärkefiender.

Moståndarna är en riktig Romeo och Julia-historia för dagens fotbollssupportrar och den första delen av tre i serien FANS om fotboll, fans och ung kärlek.
Författarna är Arne Norlin och Andreas Palmaer och de vet vad de skriver om. Det är spännande, lättläst och passar för alla fotbollstokiga.

Inga kommentarer: