måndag 1 oktober 2012

Karla brottare


Karla är  åtta år och älskar att brottas. Hon brottar lätt ner sin bohemiske pappa Jean och sin storebror Martin. Lätt som en plätt. Karla är inte särskilt stark men hon är en fena på brottning. Hon kan nacksving, trädet och Goda-goda-greppen.
I skolan och på fritids brottas hon gärna med alla som bara vill. Ungarna står på kö. Hon gillar att brottas med alla. Alla utom med Rut - som är en dumming och Karlas bästavärsta ovän.
Men hon älskar fritids, mellis och  kuddis och så den nyinflyttade killen med det mysiga håret, Josef.

Karla vet vad hon vill och hon har precis kommit på att hon vill ha ett eget rum. Varför ska hon dela rum med storebrorsan Martin som har rörmockarrör fulla rummet. Pappa har ju ett skrotrum där han samlat allt sitt arvegods. Bort med det. Ut på gräsmattan och vips har hon och Martin ordnat en loppis som går riktigt bra. De säljer grejer så det står härliga till.
Dessvärre kommer Rut förbi och ville köpa pappas mest värdefulla grej. Hur ska Karla få tillbaka den.  En listig plan behövs!

Karla Brottare av  Anders Sparring är en crazybok, full av galna upptåg och infall. Pappa Jean är en lite arbetsskygg rörmokare av bohemnatur. Karla är en tuffing med stark vilja och lite otur.
Karla Brottar är en härlig högläsningsbok för alla som gillar böcker av Lorangatyp.
Anders Sparring debuterar med denna bok men jobbar sen tidigare som   manusförfattare med inriktning på barn-TV.

Inga kommentarer: