fredag 18 januari 2013

Tid att dö

 
Rose lever ett tråkigt och anonymt liv med sin mormor. Hela hennes liv känns halvhjärtat. Hon otrivs både i skolan och hemma och saknar sin styvbror som hon inte träffat på fem år. Men framförallt saknar hon sin mamma och sin styvfar som  plötsligt försvann för lika många år sedan. Ingen vet vad som hände eller varför de försvann. Troligen är de döda. Det tror Rose i alla fall. Hennes styvbror Joshua, däremot, tror definitivt inte det. Han är övertygad om att föräldrarna finns någonstans och han söker sanningen.
De bägge styvsyskonen söker kontakt utan mormoderns vetskap. De är som två själar men en tanke och bägge två har låtit tatuera en blå fjäril på kroppen.
När Rose är på väg att träffa Joshua igen händer något förfärligt. Hon blir vittne till ett mord på en kille i hennes skola. Som hon just pratat med.
Det dröjer bara ett par dagar så sker ytterligare ett mord i Rose´s närhet.  Den mördade killens flickvän hittas död på en kyrkogård och Rose hade just stämt träff med henne.
Polisen hittar inga spår och Rose, som har sina misstankar, följer sina egna trådar. Under tiden fortsätter Joshua jakten på deras föräldrar. Och plötsligt finns det flera gemensamma nämnare. Det kanske inte var någon slump att Rose hela tiden var i närheten av de mördade.
Deras jakt leder dem till mördarens anteckningar och att de till slut verkar komma några steg närmare sina föräldrar ...
 
Tid att dö är första delen av fyra i en ny thrillerserie för unga: En mördares anteckningar. Anne Cassidy har tidigare skrivit flera lysande thrillers för unga vuxna. Denna är ruggigt bra. Filmfeeling.

Inga kommentarer: