måndag 4 februari 2013

Jag är LoveLove är en kärleksmagnet! Alla tjejer blir kära i honom, och då pratar vi alla! Ju äldre han blir desto fler kärlekar. Problemet är bara att Love inte är så intresserad, han är snarare väldigt besvärad och måste gömma sig, fly, för att komma undan.Nu verkar kärleksgrejen gått helt överstyr. Det blir närapå upplopp och  Love måste låsa in sig på skoltoaletten för att komma undan tjugo galna tjejer som bultar och kräver svar på vem han var kär i. En lärare räddade honom i sista stund men ska det verkligen vara så här? Love känner sig faktiskt hotad av sin egen kärlekssuperkraft.
Mamma inser problemet och när Loves glada och charmiga pappa oväntat kommer på besök så verkar det inte vara någon slump. Love har gått sin sist dag i sin vanliga gamla skola. Och han känner sig faktiskt lättad.
Tillsammans med pappa åker han till Skogsbingelskolan, en internatskola där han ska börja genast. Av pappa får han en present. En halskedja med ett kors...

Mårten Melin skriver i genren magisk realism. Jag är Love är en helt fristående forsättning på på Förvandlad (2011) om Skogsbingelskolan (i folkmun Monsterskolan) där barn med övernaturliga krafter och förmågor ska lära sig hantera dessa med mycket varierande resultat och med många smått galna infall.
Det är galet, spännande och väldigt roligt.
Läs mer på Mårten Melins hemsida http://martenmelin.wordpress.com/

Inga kommentarer: