tisdag 23 juli 2013

Den magiska hajtanden


Det är sommarlov och äntligen får storasyster Moa och lillasyster Margot åka ut till Trutviken och bo hos moster My och Kärran, hjälpa till lite i bageriet och spela kort...och vara med Jan-Torvald. Det är närmsta grannen som är spännande och lagom knäpp och som bägge systrarna vill vara med. Lite triangeldramatik och syskonbråk men mest roligheter och  spänning när systrarna och hunden Penny ska leverera dagens beställning med wienerbröd till en kund längre bort i byn.  
Okidoki. En dramatenväska, en karta med pilar  men framförallt Margots magiska hajtand är till stor hjälp för tjejerna. Däremot inte hunden Penny som ställer till mer besvär än de någonsin kunnat tänka sig. Jan-Torvald smyger och dyker upp just i rätt tillfälle men ändå för sent. Det är då den magiska hajtanden kommer till verklig användning. 
Det här är en jättemysig högläsningsbok lite okonventionell med My och hennes käresta, Kärran och med väldigt vardagsvanlig dramatik. 
En höjdarläsning i sommartider! Läs mer på Eva Sussos hemsida

Läs också fortsättningen Den mystiska fyren som utspelar sig i samma Trutviken men nu på höstlovet och med nya lagom läskiga bagerileverans-uppdrag. Jan- Torvald är med förstås och några spöken...  Tur att den magiska hajtanden är med. Här finns också recept på glasspökbakelser som vi även provat och godkänt. De blev jättegoda kan vi lova! 


Inga kommentarer: