tisdag 2 juli 2013

Två eller tre saker jag glömde berätta för dig

Merissa Charmichael skadar sig själv. För henne är det oväntat njutbart, hon kan förändra sitt fysiska tillstånd och hon kommer in i en hemlig värld. Merissa är söt, men det spelar ingen som helst roll om man är osäker, har dåligt självförtroende. Merissa är smart, en av den prestigefulla skolan Quaker Heights mest farmstående elever. Men när pappa inte är nöjd är inte heller Merissa nöjd. Hon vill straffa sig själv. Hon förtjänar att blir skadad. Hon är inte den perfekta.
Katarina Traumer, av alla kallad Tink, börjar i skolan. Hon är en kändis, har varit en mycket berömd barnskådis.( något hon absolut inte vill prata om nu) Hon får snabbt ett litet hov omkring sig. Tink AB. Men Tink värjer sig. " Jag vill gärna vara vän med er men bara om ni lovar att aldrig räkna med mig". Hon är mystisk och vissa dagar kommer hon inte alls till skolan. En dag får de ett SMS där Tink tar farväl.
Alla är förkrossad. Men Tinks tankar och coola sätt finns kvar. I dem alla.

Nadia Stillinger är en yppig, vacker men alldeles för ensam och förfärligt osäker tjej. Mamman är död. Den vanisnnigt rika pappan har en ny fru (den andra i ordningen)  ung, vacker och SMAL som varit hyllad fotomodell. Nadia har en styvmamma och känner sig som en flicka i en saga av bröderna Grimm. Det är avskyvärt.
Hon får dessutom vidriga sexmess som hon inte kan visa för någon. Den enda som är vettig mot henne i skolan är hennes naturkunskapslärare, Mr Kessler. Nadia är kär. Hon vill visa men ändå inte. Hon uppvaktar på sitt eget lite hemliga sätt.
Man läser med fasa, vet att det kommer att sluta illa...

Det läskiga slutet vänds till en seger. En härlig seger för tjejerna. Som tar saken i egna händer och jag bara älskar!! "Är det så här livet är? Man tänker inte bara på saker och ororas sig för dem - man gör något"
Joyce Carol Oates är relationsrysarförfattarens mästarinna. Man lever i och med huvudpersonerna som om man vore. Únderhudenläsning. Rekommenderas!

Inga kommentarer: