lördag 27 juni 2015

GengångenEllinor är en sommarvecka hos mormor nät föräldrarna har åkt på sol och bad-semester till Turkiet. Alldeles för varmt och alldeles för långt bort. Ellinor stannar mycket hellre hos mormor. En veckas lugn och ro tycker både mormor och Ellinor är toppen. 
Dom brukar göra vanliga saker, gå på loppis, bada, plocka jordgubbar.  Denna sommar börjar också med ett ovanligt spännande besök hos en blind kvinna som har en ofantligt stor loppis. Ellinor får syn på en speldosa med en ballerina och vill köpa den. Ägarinnan säger att hon får den gratis eftersom hon är rätt person att äga den. Mormor köper en rostig vattenkanna. 

Men det är något mystiskt och konstigt med speldosan. Ballerinan snurrar inte men Ellinor tycker ibland att hon liksom sugs in i de små speglarna i speldosan och allt känns overkligt. 
Melodin från speldosan hör Ellinor en dag från ett hus i staden. När hon några dagar senare träffar Oliver som bor i samma hus där hon hörde melodin blir allting ännu mer skruvat. Rummet ser också annorlunda ut nu. Kan det verkligen vara samma? Oliver spelar visserligen piano men inte så avancerat. 
En svan "uppvaktar" Ellinor och verkar ha något hon vill säga. Ellinor  drömmer konstiga drömmar som hon inte vågar berätta. Åtminstone inte för Oliver. 
Mormor oroar sig. Det gör Ellinor också. 

Ingelin Agnerborn skriver i en genre som tilltalar många. Spännande, mystiskt men också lite romantiskt. Det är lättläst och magiskt. Heja Ingelin och Grattis alla mysrysläsare. 
De många Angerbornfansen får det dom längtar efter! se hennes hemsida www.ingelin.se

Inga kommentarer: