tisdag 27 oktober 2015

På andra sidan Fågelsången


Elina mister sin älskade Vanessa i en bilolycka. Det börjar med en räv som springer över gatan och som liksom katten på råttan och råttan på repet.... förorsakar en olycka med värsta tänkbara dödliga utgång.

Vanessa som var familjens vänliga, stillsamma  men otroligt starka sammanhållande länk, dör. Nu ska pappa Jörgen och Elina försöka få det kaotiska vardagslivet att fungera igen.

För att försöka vända livet i en annan riktning så chansar pappa Jörgen på TUREN och han köper några trisslotter och VINNER!! Rätt så mycket pengar. Nu kan de kanske förverkliga den dröm som Vanessa hade. Att flytta ut på landet. Att ha höns och äppelträd, gräsmatta och skog.

Men det blir svårt utan bil och körkort och för lite pengar för det fantastiska hus de varit och tittat på. Allt blir rätt så komplicerat men ändå bra för Ismael finns och ställer upp som chaufför gör pizzor som är galet goda och har en härlig familj

Jörgen har andra stora planer också med Ismaels pizzeria, nytt koncept, skönhetstävlingar och hönsuppfödning.
Elina sörjer och iakttar. Kan inte glädjas åt vinst och framgångskoncept men ...ser en fin kille som dyker upp på flera ställen. Han verkar vara lite hemlös, rotlös. Elina kan inte glömma honom. Inte Marjan heller.

Och så är det räven och Davidsson med gevär och tjurgubbefasoner och prat om en förbannelse över huset.

Stefan Casta har skrivit en bok som är en riktig blandvändare med all inclusive. Kärlek, sorg, vänskap, spänning, galenskap och ...natur. Såklart! Ett helt år med Jörgen och Elina (och Aron och räven)men utan Vanessa kvar i livet. Men kvar i saknad och minnen.  

Inga kommentarer: