tisdag 20 september 2016

Emres handbok i konsten att skaffa vänner


Första gången som Emre träffar den som så småningom kommer att bli hans vän är på ICA. Han heter Ömer fast det vet inte Emre  ännu. Ömer står vid apelsinerna och stirrar."man ska inte bra ta en frukt", säger han, "den kan vara rutten. Man ska alltid försöka hitta den bästa."
 Så sträcker han handen och gräver längst in i högen med apelsiner. Runt honom rasar frukterna. Dom studsar runt golvet och rullar iväg. Alla i affären stannar upp och stirrar. Dom flesta stittar på apelsinerna som far åt alla håll över golvet. Man Emre tittar på Ömer. Tänk att han vågar. Fastän alla ser. 
Så börjar boken och äventyret med att få Ömer till bästa kompis. Katastrofer i alla storlekar händer runt honom hela tiden. Emres lillebror Izzet har supermånga kompisar, mest tjejkompisar. Emre har ingen. Utom den jättetjocka katten Moqwaii som verkligen gillar Emre fast lillebror Izzet verkligen gör allt för att få kattens kärlek. Nu ska det blir en fest. För katten. Har Izzet bestämt. 
Det ska börja en ny kille i Emres klass. "Nu måste vara schyssta mot honom"säger fröken och tittar strängt på alla. Så kommer den nya killen i coola Fatimas släptåg. Fatima går i femman och är värsta Youtube-stjärnan. "Jag tog med mig Ömer, han ska börja i eran klass," säger hon. 
"Fast jag vet inte om ni kommer att stå ut med mig", säger Ömer. Hela klassen skrattar. 
Ömer är just killen med apelsinerna och mycket mer kommer att hända. 

Emres handbok i konsten att skaffa sig vänner är en rolig och lättläst bok i stil med Gregs bravader eller Nikkis dagbok (men mycket bättre). Siri Spont har skrivit och Jonna Björnstjerna har ritat. (det är illustrationer och listor på varje sida)
Det finns redan en bok till i serien som heter Emres handbok i konsten att bli känd som handlar om hur man på enklaste sätt blir en kändis (eller hur ens katt blir en kändis)
Roligt och fin igenkänning! Hög skrattfaktor! Heja Emre! 

Inga kommentarer: