söndag 4 december 2016

Brorsan är Kung

Måns är i Malmö över sommarlovet. Mamma ska jobba hela sommaren ( som hon ju älskar) och pappa ska cykla för klimatet. Mamma har världens konstigaste jobb. Hon gör röster åt tecknade gubbar och gummor i animerade filmer. Det är hon sannerligen duktig på, hon kan låta som en stressad humla eller som en förkyld björn eller en knarrig supergammal tant. De ska bo på Möllevången Måns och mamma. Alltså, hur kul ska det blir på en skala?  Mamma ska jobba, Måns är i ny stad och ska ha en BARNVAKT för pappa Martin är inte med. Han ska cykla för klimatet och har en skithäftig cykel och urtöntiga cykelbyxor med stoppning i rumpan som ser ut som en blöjbyxa. Måns slipper i alla fall att skämmas. 
Skateboarden är med i alla fall och det är tack vare den som Måns blir kompis med Mikkel som också är skejtare. Superkompisar som blir blodsbröder och byter blod med varandra. Ställer upp i vått och torrt. De ska säga den absoluta sanningen till varandra.
Men det är något som Måns inte vågar säga även om han så gärna, gärna  vill.    

Jenny Jägerfeld har skrivit en så riktig bladvändare om ett aktuellt ämne. Brorsan är Kung är en riktigt, riktigt bra bok som man inte kan berätta så mycket om för att inte spoila. Men ärlig,  trovärdig, rolig och så himla VIKTIG! 
     

Inga kommentarer: