onsdag 28 december 2016

Tvillingarna av Åsa Anderberg StrolloBruno är åtta år och har levt i tretusen dagar nånting. Brunos allra  bästa kompisar ät tvillingarna Ture och Tom. Dom har ett helt rum proppfullt med lego. Kanske mest i hela världen. Deras pappa köper alltid lego till dem när han varit på nån resa till New York. Så sjukt lyxigt.

Alla tre går på judo och tränar med Anna som är typ världsberömd men just nu väldigt tjock. Hon blir bara tjockare och tjockare och de längtar tills den där bäbisen ska komma ut. Anna är världens bästa tränare och har svart bälte och har varit i Japan. Nu ska de snart få en ny tränare som heter Jörn. 

En kväll hemma hos Ture och Tom när de just ska bygga ett coolt nytt legobygge så finns det plötsligt finns en med en extragubbe, en cool gubbe med silvrig hjälm och mur-bräcka. Bruno skulle så gärna vilja få den, men det vill inte Tom och Ture, dom där legogubbarna hör ihop som tvillingar. Dom också. 

När tvillingarna gå och äta middag blir Bruno blir ensam kvar i deras mega-lego-rum. Då händer en sak, en olyckshändelse skulle man kunna säga. Det är som om Brunos hand rör sig själv. Rakt mot legogubben som vips åker ner i fickan. Det börjar snöa i Brunos mage, hjärtat dunkar och han blir alldeles stel. Han får bråttom hem....

Åsa Anderberg Strollo har skrivit en rolig och lättläst bok med stora känslor. En bok att känna igen sig i, en bok att skratta åt med attraktiva och lockande svartvita illustrationer av av Julia Thorell  Det här är första boken i en planerad serie. Fin början! 

Inga kommentarer: