fredag 23 augusti 2019

Note to self: Rutiga byxor funkar inte här av Marie Hammar och Abbe Wahlquist


Ottilia, kallad Otto, flyttar från Linköping till Lidingö. Hon ska börja sjuan och märker att hennes klädkod kanske inte funkar så bra längre. Hon har mest mönstrade och färgglada kläder i garderoben, hon kallas Otto och bor på den mest pinsamma adressen i Lidingö, Ollonvägen. En ganska tuff start för Otto. Dessutom har hon en sjukt skämmig mamma och en storebrorsa som är en riktig brudmagnet som blir kompis med den snyggaste killen på skolan, Super-Steven. Sen finns där bästa Tessan och lilla Axel, Sadist-Gittan, och Sur-Emil, plus alla Carlar och Filippor. Ett härligt gäng.

Den ena pinsamheten efter den andra händer Otto och när hon slutligen kommit hem till sitt egna  rum så bloggar kvickt och roligt om allt hon sett och gjort." Note to self". Och naturligtvis får hon kommentarer. Inte alltid lika roliga.

Detta är den första boken i en serie om Ottilia.
Boken är både rolig och lättläst. Jag skrattade högt när jag läste. Det är fniss-humor i ett högt tempo, korta kapitel, snabba repliker och skruvad igenkänning. En Bridget Jones för teens.

Författarduon och systrarna Abbe Wahlquist och Marie Hammar har arbetat tillsammans i många år, men det här är första gången de skriver böcker tillsammans. Båda har starka band till Lidingö där en stor del av handlingen utspelas.

Inga kommentarer: